theater/dans/muziek – woensdag 27 september 2017

Het Paleis & Fabuleus – Virginity

De aftrap voor het Artistiek Circuit 2017-2018 gebeurde op woensdag 27 september in Het Paleis in Antwerpen met de voorstelling Virginity van Fabuleus!

Fabuleus, een productiehuis voor theater en dans gevestigd in Leuven. Een ontmoetingsplaats voor jong talent en ervaren kunstenaars. Kortom: een ondersteunend punt voor kinderen en jongeren met talent die het podium willen betreden.

Het Paleis, een kunstenhuis in het hartje van Antwerpen. Ze bieden podiumkunsten aan een breed publiek, maar hun voorkeur gaat uit naar kinderen en jongeren. Een ontmoetingsplaats voor mensen en hun verhalen.

Virginity, gebaseerd op het werk van popicoon Prince. Prince, erg vernieuwend voor zijn tijd en tegelijk iemand die de wereld deed daveren. Virginity geeft inkijk bij 4 verschillende mensen die op zoek zijn naar zichzelf. Homoseksualiteit, transseksualiteit en onzekerheid afgewisseld met de swingende muziek- en kledingstijl van Prince. Vrolijk buitengaan en misschien toch met vragen zitten. Deze voorstelling biedt het allemaal.

Virginity is een voorstelling over je seksuele identiteit vinden als jongere. Op een klein uur tijd zien we vier bandleden in een repetitieruimte zoeken naar een sound maar ook naar zichzelf. Marieke Dermul is het meisje dat alles aankan in haar eigen kamertje voor de videocamera. Ze heeft ‘een leeuw in haar broek die klaar is om te brullen’ en hoopt bij Boris Van Severen te kunnen scoren met de openingszin ‘Ik was negen. Mijn moeder was verslaafd aan alcohol. Ik vond haar in haar eigen urine’, om zo medelijden te wekken en hem voor haar te winnen. Maar in real life verstijft ze en komt er bijna geen woord uit, hoewel haar seksuele verlangens groot zijn. Choreografe Natascha Pire vraagt Lennert Coorevits op de man af of hij een homo is, wat hem aan het twijfelen brengt. ‘Ik moet tegen mezelf zeggen dat ik niet mag kijken’, luidt het wanneer hij in de kleedkamer bij L.O. zich aangetrokken voelt tot Cesar Willems. En Boris, die blijkt zich dan weer een meisje te voelen in een mannenlichaam. Uiteindelijk kussen Boris en Lennert elkaar lang op de mond.

Virginity, een voorstelling om nog even over na te praten!