Skivakantie Pasen

Onze school organiseert een skivakantie voor de leerlingen van het eerste jaar.

We willen alle leerlingen de mogelijkheid geven om in groep tegen een democratische prijs een dergelijke winteractiviteit mee te maken. De praktische uitwerking gebeurt door een werkgroep van sportieve leerkrachten die instaan voor de begeleiding.

We gaan naar het prachtige Lermoos, Oostenrijk. Dit skigebied, dat deel uitmaakt van de Zugspitzarena, is ideaal om te leren skiën. Maar ook voor gevorderde skiërs is er meer dan voldoende uitdaging. De groepen worden ingedeeld per niveau, maar dankzij een goede samenwerking tussen de Oostenrijkse skischool en Bergbahnen Langes starten alle leerlingen op de Grubigalm (1720 m). Ons doel: iedere leerling op een plezierige en verantwoorde manier laten kennis maken met deze fantastische sport! Op het einde van de vakantie skiet elke (!) leerling onder begeleiding van de skimonitoren van de Grubigstein (2233 m) tot in het dal!

Een skivakantie, georganiseerd door de school, is veel meer dan een vakantie. Naast de leuke avondactiviteiten (quiz, fakkeltocht, verrassingsavond, …) verkennen we het pittoreske dorp a.d.h.v. een leuke zoektocht. Hoogtepunt van deze reis wordt ongetwijfeld een dagje op de Zugspitze (2962 m). Deze berg, die de grens vormt tussen Duitsland en Oostenrijk, beschikt eveneens over een mooie gletsjer.