Excursies2024-04-23T10:53:32+02:00

Excursies

Elk jaar is er een brede waaier aan activiteiten buiten de schoolmuren zoals buitenlandse reizen, uitstappen en excursies. Hier vind je een overzicht per jaar terug:

Excursie Mechelen

De leerlingen van het eerste jaar trekken samen met een aantal leerkrachten op ontdekkingstocht in Heffen, Heindonk en Mechelen. Voor het vak aardrijkskunde worden de verschillen tussen een plattelandse, verstedelijkte en een stedelijke kern onderzocht. De leerlingen worden uitgedaagd met allerlei opdrachten en koppelen zo de leerstof aan de dagelijkse realiteit.

Haven van Antwerpen

Samen worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de haven van Antwerpen. Een gids maakt hen wegwijs in de dagelijkse wereld van de haven.

Bretagne

Ieder jaar organiseert onze school een vijfdaagse reis naar Bretagne, een prachtige streek in West-Frankrijk. Tal van stevige wandelingen en andere sportieve activiteiten gecombineerd met een uitzonderlijk groepsgevoel, maken van deze reis een onvergetelijke ervaring.

Dag van de klassenleraar

Deze dag valt meestal samen met de dinsdag voor onze dag vrijaf in oktober. De klassenleraars trekken er met hun klas op uit, met heel het 4de jaar en 3VV naar eenzelfde stad. . Culturele stadbezoeken wisselen af met meer ontspannende activiteiten. Zo leren leerlingen en leerkrachten elkaar beter kennen bij het begin van het schooljaar en slaan bruggen naar elkaar.

Burgerszoo

Onze vierdejaars gaan voor de vakken biologie en aardrijkskunde op excursie naar Burgerszoo, waar ze op ontdekkingstocht gaan in het tropisch regenwoud, de rotswoestijn, de mangrove, oceaan en savanne.

Skistage 4SP / 4SW

Jaarlijks gaan onze leerlingen van 4SP en 4SW op skistage naar Lermoos (Oostenrijk). Deze skistage maakt deel uit van het programma waarbij onze sportleerlingen kennismaken met verschillende sporten. Met dit filmpje blikken we terug op een stage van 2023-2024!

Kosmografievoorstelling

De sterrenwacht Urania brengt ons een multimediavoorstelling over het heelal.

Tweedaagse aardrijkskunde-Duits

In het kader van de lessen aardrijkskunde trekken we met alle leerlingen van 6 ASO en 6 TSO doorheen de Leemstreken, de Condroz en de Kalkzoom naar de Ardennen. Geologie van België, gesteentes, riviererosie en karstverschijnselen kennen geen geheimen meer voor ons. We comineren deze excursie met het bezoek van een duitstalige stad zoals Eupen of Aken. Via een stadsverkenning vergroten de leerlingen hun kennis van de duitse taal.

Eindejaarsreis Krakau

Onze laatstejaars beleven een onvergetelijke eindejaarsreis naar Krakau. Krakau, een stad vol geschiedenis, cultuur en betoverende schoonheid, zal ongetwijfeld een onuitwisbare indruk achterlaten op de avontuurlijke jonge geesten.

Go to Top