Excursies2022-05-10T11:30:08+02:00

Excursies

Elk jaar is er een brede waaier aan activiteiten buiten de schoolmuren zoals buitenlandse reizen, uitstappen en excursies. Hier vind je een overzicht per jaar terug:

Excursie Mechelen

De leerlingen van het eerste jaar trekken samen met een aantal leerkrachten op ontdekkingstocht in Heffen, Heindonk en Mechelen. Voor het vak aardrijkskunde worden de verschillen tussen een plattelandse, verstedelijkte en een stedelijke kern onderzocht. De leerlingen worden uitgedaagd met allerlei opdrachten en koppelen zo de leerstof aan de dagelijkse realiteit.

Haven van Antwerpen

Samen worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de haven van Antwerpen. Een gids maakt hen wegwijs in de dagelijkse wereld van de haven.

Bretagne

Ieder jaar organiseert onze school een vijfdaagse reis naar Bretagne, een prachtige streek in West-Frankrijk. Tal van stevige wandelingen en andere sportieve activiteiten gecombineerd met een uitzonderlijk groepsgevoel, maken van deze reis een onvergetelijke ervaring.

Dag van de klassenleraar

Deze dag valt meestal samen met de dinsdag voor onze dag vrijaf in oktober. De klassenleraars trekken er met hun klas op uit, met heel het 4de jaar en 3VV naar eenzelfde stad. . Culturele stadbezoeken wisselen af met meer ontspannende activiteiten. Zo leren leerlingen en leerkrachten elkaar beter kennen bij het begin van het schooljaar en slaan bruggen naar elkaar.

Fietstocht Cévennes-Ardèche

In de loop van de maand augustus kunnen leerlingen van het vierde jaar met zin voor avontuur en een beetje doorzettingsvermogen een onvergetelijke fietsvakantie beleven. Enkele ingrediënten van deze 10-daagse tocht: kamperen in adembenemende landschappen, kayak-afvaart doorheen een kloofdal, mooie beklimmingen en afdalingen met de fiets, elke dag een zwempartij, een vleugje cultuur en een geweldige sfeer.

Kesselse Heide en PIME

1) In het kader van de lessen biologie en natuurwetenschappen gaan we begin september met de leerlingen van 4EW, 4EM, 4LT en 4OI een halve dag op excursie naar het PIME te Lier. Aan de oever van de Nete en in de vijver van het PIME houden we een zoetwateronderzoek. Hierbij determineren we onder meer welke waterdiertjes er leven en bepalen we de chemische en biologische kwaliteit van het water.

2) In het kader van de lessen biologie en natuurwetenschappen gaan we begin september met de leerlingen van 4WT, 4TW, 4SW en 4LO op excursie naar de Kesselse Heide en het PIME te Lier. Tijdens deze excursie onderzoeken we twee verschillende aspecten van de natuur. We ontdekken het biotoop van de Kesselse Heide en in Lier onderzoeken we het water van de Nete. Hierbij determineren we onder meer welke waterdiertjes er leven en bepalen we de chemische en biologische kwaliteit van het water.

Skistage 4SP / 4SW

Jaarlijks gaan onze leerlingen van 4SP en 4SW op skistage naar Lermoos (Oostenrijk). Deze skistage maakt deel uit van het programma waarbij onze sportleerlingen kennismaken met verschillende sporten. Met dit filmpje blikken we terug op een stage van 2021-2022!

Londen

Jaarlijks gaan de 5de-jaars naar Londen om er, meer dan in de boeken, de cultuur en de eigenaardigheden van de Engelsen op te snuiven. Op het menu staat: Engels spreken, English food, musea, griezelen met Jack the Ripper, de metro, geografische excursie doorheen de Docklands, music in het Hard Rock Café, enz… Vervelen doen we ons nooit over het kanaal!

Kosmografievoorstelling

De sterrenwacht Urania brengt ons een multimediavoorstelling over het heelal.

Tweedaagse aardrijkskunde-Duits

In het kader van de lessen aardrijkskunde trekken we met alle leerlingen van 6 ASO en 6 TSO doorheen de Leemstreken, de Condroz en de Kalkzoom naar de Ardennen. Geologie van België, gesteentes, riviererosie en karstverschijnselen kennen geen geheimen meer voor ons. We comineren deze excursie met het bezoek van een duitstalige stad zoals Eupen of Aken. Via een stadsverkenning vergroten de leerlingen hun kennis van de duitse taal.

Provencereis

Om de twee jaar organiseren wij voor de leerlingen van het laatste jaar een achtdaagse studiereis naar de Provence. Vanuit de jeugdherberg van Nîmes ondernemen we dan uitstappen in de wijde omgeving waarbij we een evenwicht trachten te vinden tussen cultuur, natuur en ontspanning. Naast de klassiekers van elke Provencereis (Arles, Les Baux, Avignon, Aix-en-Provence, Pont du Gard), lassen we ook minder bekende bezoeken in. Hoogtepunten zijn hier zeker Le Musée du Désert, de boottocht naar de Calanques, de tocht door de Montagne Sainte-Victoire en de course camarguaise.

Studiereis Frans

Deze studiereis naar Lille, voor de leerlingen van de klassen Moderne talen wordt om de twee jaar georganiseerd. De excursie naar Lille kadert in een taalbad dat wordt gegeven aan 5EM, 6EM, 5MW en 6MW.

Go to Top