theater – vrijdag 13 oktober 2017

Manoe Frateur, Jo Jochems en Bad van Marie – Ziel

Ook tijdens de schooluren wordt er toneel gespeeld. Of was het dan toch echt een wetenschappelijke lezing? Heel wat leerlingen van 5aso lieten zich een uurtje misleiden!

Na een reeks wetenschappelijke proeven op ratten, muizen, apen en kikkers is het eindelijk zover: er wordt gezocht naar menselijke proefpersonen voor het project ‘Ziel’. Het project is een baanbrekend hersenonderzoek, waarbinnen de mogelijkheden worden onderzocht om de mens te verbeteren.

Tijdens de voorstelling focussen Manoe en Jo zich op de menselijke gebreken en gaan op zoek naar het grootste menselijke gebrek. Ze komen uit bij de moeder aller verslavingen, de hebzucht. Want zij zorgt ervoor dat de mensheid dreigt te verdwijnen. Kan de hersenwetenschap het tij toch keren?

Stapt u mee in dit veelbelovend project, ontvangt u 1500 euro en zal uw Ziel verder leven in de wetenschap. Wie durft?

Deze wetenschappelijke lezing geeft de jongeren een kijk op de destructie van de wereld door het menselijke ras: klimaatproblemen, overbevolking, vervuiling, droogte, rampen, overstromingen, opwarming, … Bovendien krijgen de jongeren een inkijk in de werking van onze hersenen, het sturingssysteem dat ons in staat stelt fantastische maar ook walgelijke zaken te verwezenlijken.

Met de nodige humor en speelsheid wordt deze prangende problematiek aangekaart, ondersteund door verhelderend beeldmateriaal. Het interactieve karakter vergroot de betrokkenheid van het doelpubliek, waardoor de lezing een unieke ervaring wordt.

Er werd op vrijdag de 13de  nog lang nagebabbeld!

Spel: Jo Jochems en Manoe Frateur
Tekst: Jo Jochems en Manoe Frateur
Coach: Peter Boelens (Bad Van Marie)
Vormgeving: Pol Verwilt
Klimaatalarmist: Anton van Haver
Beeldmateriaal: Ivan Wauwmans
Productie: Annelies Boelens (Bad van Marie)