Theater – vrijdag 26 oktober 2018

Kamal Kharmach – DE SCHAAMTE VOORBIJ

Vrijdag 26 oktober stond de eerste schoolvoorstelling voor de 3de graad TSO gepland in CC Zwaneberg. ‘De schaamte voorbij’  is de eerste show van stand-upcomedian Kamal Kharmach.

De jonge comedian is op veel vlakken de schaamte voorbij, maar diep vanbinnen vindt hij zichzelf nog altijd datzelfde onzekere dikkertje. Hoewel iedereen hem nu behandelt als een slanke en bekende kerel, voelt hij zichzelf nog steeds een dikke, arme Marokkaan. Voor het grote publiek en zelfs voor vrienden en familie lijkt hij misschien zijn schaamte verloren, maar zelf kan hij het soms allemaal niet goed volgen.

Met dit debuut probeert hij de talrijke veranderingen in zijn leven bij te benen. Hij laat zien dat er een gigantisch verschil kan bestaan tussen wat andere mensen over je denken en wat je over jezelf denkt. Hij vergelijkt zijn huidige situatie met vroeger en probeert alle tegenstrijdigheden een plaats te geven.

Enkele reacties:

‘De schaamte voorbij’ was een schitterende voorstelling. Van het begin tot het einde heb ik gelachen. Zijn interactie met het publiek, zijn knuffelbeergehalte en vooral zijn humor maakten het plaatsje volledig.

Ik heb zeker wel genoten van de voorstelling maar vergeleken met andere comedy-shows vond ik het maar matig. Vaak waren de grappen te voorspelbaar of te langdradig. Ik ben meer fan van voorstellingen die gevuld zijn met korte, doordachte grapjes.

Voor mij is Kamal geen echte komiek maar eerder een grappig persoon. Hij kan heel goed een grap vertellen in vergelijking met de gemiddelde mens, maar vergeleken met andere komieken is hij ver van goed.

Kharmach wordt gezien als de knuffelallochtoon. Dit kwam gedurende de voorstelling zeker naar boven. Een leuk extraatje op het einde van de show was dat het publiek mocht stemmen over de naam voor zijn volgende zaalshow. Ik ben benieuwd!

Video
De Morgen