Vandaag ging de Sponsorvoettocht door op het Heilig Hartcollege te Heist-op-den-Berg. Dit jaar werd deze grotendeels mee georganiseerd door twee leerlingen uit 6LOb voor hun GIP: Keanu Waterschoot en Tobias Mariën.

Wat deze editie anders maakte dan andere jaren was de optionele looptocht, waar leerlingen zich voor konden inschrijven als alternatief op de klassieke wandeltocht. Dit bleek een groot succes te zijn. Met meer dan honderdtwintig inschrijvingen, geen ongevallen en tevreden leerlingen blikken we tevreden terug op deze tocht.

De tocht was een kleine 10km groot, de wandelaars hielden halverwege pauze in de andere school. Voor de mensen van de Biekorfstraat was dit dus in de Kloosterstraat en andersom. Er werd op beide locaties muziek voorzien, zowel tijdens de pauze als bij aankomst, wat eveneens een succes was. Vooral het muzikale duo Djaro Van Campenhout en Robbe Verbeek toonde hun talenten van eigen bodem met hun spectaculaire set in de Kloosterstraat.

In het thema “Iedereen draagt zijn steentje bij.” was er eveneens de optie om aan het eind van de dag een stukje ‘schoolgebouw’ mee naar huis te nemen, als aandenken aan de schooltijd die de leerlingen hier doorgebracht hadden. Zo was het dat de twee eerder vermeldde leerlingen uit 6LOb een deel van een muurtje achter de toiletten op school had mogen uitbeitelen , om zo de leerlingen van aandenkens te voorzien.

Wij van de organisatie hebben er in elk geval van genoten en blikken terug op een geslaagde editie.

Keanu en Tobias
6LOb