Vrede

Gedraag ik me geweldloos, verdraagzaam, rechtvaardig en democratisch?

“Vandaag zijn er in Syrië weer …”, “Een aanval van IS heeft weer tientallen slachtoffers geëist in …”, “Een demanstratie in China is hardhandig …”  Dergelijke berichten roepen zeker herinneringen op.  En jij weet ook wel dat dergelijke toestanden – spijtig genoeg – schering en inslag zijn.

Elke miss wenst ‘worldpeace’ en we willen toch allemaal in vrede samen leven.  De wereldleiders lijken er echter niet vaak van wakker te liggen.  Of ligt het gewoon aan het feit dat we allemaal zo verschillend zijn?  Een pasklaar antwoord kunnen we niet bieden, maar jullie even doen nadenken en samen een bijdrage leveren wel.

1ste graad
2de graad
3de graad
BSO Tochten van hoop
In het hartje van Brussel nemen we deel aan een wandeling voor vrede.

ASO Frans Een aangrijpende strip over de waanzin en horror in WOI.

Waarom vrede?

Wanneer grote conflicten opgelost zijn, zoals een oorlog tussen verschillende landen, spreken we van vrede.  In een gemeenschap, een groep mensen of in een klas kunnen conflicten ontstaan.  Goede regels en afspraken dragen bij aan een positieve vredescultuur. Respectvol omgaan met elkaar en geweldloos leren communiceren leiden tot de juiste groepsdynamiek om conflicten vreedzaam op te lossen.

“Peace con not be kept by force, it can only be achieved by understanding!”

Albert Einstein